عوامل لعاب نگرفتگی کاشی
عواملی که در لعاب نگرفتگی سطح کاشی موثر است و منجر می شود که قطعه معیوب شود را میتوان به صورت زیر نام برد.
۱- ترکیب نامناسب لعاب که باعث کشش سطحی زیاد میشود.
۲- آلوده بودن سطوح بدنه به چربی و گرد و غبار.
۳- انقباض تر به خشک بیش از حد لعاب خام که می تواند ناشی از مصرف مقدار زیادی کائولن خام در لعاب یا مصرف بیش از حد رس های بسیار پلاستیک یا مصرف زیاد مواد آلی مثل C.M.C (کربوکسی متیل سلولز) باشد.
۴- خرد شدن بیش از حد مواد اولیه(دانه بندی بسیار ریز؛ ذرات کلوئیدی را در لعاب افزایش می دهد که خود باعث انقباض تر به خشک زیاد لعاب میشود و باعث عدم اتصال کامل بین لعاب و بدنه خواهد شد).
۵- ایجاد لایه ضخیم بر روی قطعه هنگام لعابکاری
۶- استفاده از اکسید روی یا موادی نظیر آن که انقباض تر به خشک زیاد دارد.
۷- وجود شوره در سطح بدنه.
۸- انقباض تر به خشک در برخی قسمت ها منجر به ترک ریزی میشود و در موقع پخت باز شده و لعاب نگرفتگی ایجاد می کند.
کائولن، روی و رسها باعث عیب انقباض میشود که از کائولن کلسینه شده در فرمول استفاده میشود.
معایب لعاب کاشی
پدیده های ناخواسته در خواص لعاب را معایب لعاب گویند که گاهی اوقات به عنوان نقص و گاهی....
جهت مطالعه ادامه مطلب اینجا کلیک نمایید.
www.baaax.ir
نظرات
ارسال یک نظر