رد شدن به محتوای اصلی

مقایسه کاشی دیوار، کف و پرسلان


مقایسه کاشی دیوار، کف، پرسلان

کاشی و سرامیک به انواع مختلفی دسته بندی می‌شوند. کاشی‌های معمولی یا کاشی‌های دیوار، به کاشی‌های لعابداری اطلاق می‌شود که معمولاً بدنه آن‌ها دارای جذب آب بالایی است. به همین دلیل اگر در معرض رطوبت، از قسمتی که لعاب ندارد، قرار گیرند، مشکل ترک خوردن آن‌ها وجود دارد ولی سطح لعاب خورده آن‌ها نسبت به هر رطوبت مقاوم است. کاشی پرسلانی به کاشی گفته می‌شود که دمای پخت آن بالاتر است و در نتیجه استحکام بالاتر و جذب آب آن پایین‌تر است و در مجموع خصوصیات بهتری دارد. کاشی گرانیتی برخلاف دو نوع ذکر شده قبلی لعاب ندارد و معمولاً به وسیله پولیش دکور می‌شود. خصوصیات آن تقریباً مشابه پرسلانی است ولی به دلیل عدم وجود لعاب بر روی سطح ممکن است کمی لک پذیر باشد.
کاشی‌ها به سه دسته کلی کاشی دیواری و کاشی کف (سرامیک) و کاشی پرسلانی تقسیم می‌شوند. مبنای این تقسیم بندی میزان جذب آب و کاربرد آن‌ها می‌باشد. جذب آب نشانگر میزان تخلل در کاشی است و هر چه تخلخل آن بیشتر باشد، جذب آب بیشتری دارد و استحکام آن نیز کمتر است. با افزایش دمای پخت و فشار پرس، تخلل کاشی کمتر می‌شود.
جذب آب در کاشی دیواری، حدود ۱۷ الی ۲۱ درصد، در کاشی کف حدود ۵ الی ۷ درصد، و در کاشی پرسلانی زیر ۰/۵ درصد می‌باشد.

کاشی کف
کاشی کف که در ایران اصطلاحاً به آن سرامیک نیز می‌گویند، به علت ویژگی‌های محل نصب، همواره در معرض سایش، ضربه و فشار است. بنابراین بایستی دارای استحکام مکانیکی مناسب (بیش از ۲۵۰ کیلوگرم بر سانتیمتر مربع)، مقاومت سایشی سطح بالا و جذب آب پایین باشند. لذا معمولاً در درجه حرارت بالاتر نسبت به کاشی دیواری پخته می‌شوند. همچنین ضخامت آن‌ها نیز از ضخامت کاشی دیواری بیشتر است.

کاشی دیوار
در بسیاری از کارخانه‌های تولیدی، این محصول با بدنه آجری یا قرمز رنگ تولید می‌شوند. اما محصولات تولیدی در برخی کارخانه‌ها دارای بدنه سفید هستند که پس از نصب، جلوه بهتری دارند. این کاشی‌ها نسبت به کاشی‌های کف از تخلخل بیشتر و در نتیجه جذب آب بالاتری دارند. همچنین از استحکام مکانیکی کمتری برخوردارند، زیرا با توجه به محل نصب، نیاز به استحکام مکانیکی بالایی ندارند.
* اندازه کاشی در صورتی که برای کف و دیوار مورد استفاده قرار گیرد، باید در ابعادی کمتر از ۲۰×۲۰ و یا ۱۰×۲۰ تا ۵۰ در ۵۰ سانتیمتر تولید شوند.

کاشی پرسلانی
این نوع از کاشی‌ها، از مواد اولیه بسیار مرغوب و با بدنه سفید تهیه می‌شوند. این محصول در برابر شکست، سایش و مواد شیمیایی مقاومت بسیار بالایی دارد. همچنین با توجه به تخلخل پایین و جذب آب بسیار کم آن، در برابر یخ زدگی نیز بسیار مقاوم است. کاشی پرسلانی قابلیت نصب در مکان‌های مختلفی از جمله کف، دیوار و نمای بیرونی ساختمان را داشته و استحکام آن بیش از ۳۰۰ کیلوگرم بر سانتیمتر مربع است. دمای پخت کاشی پرسلانی حدود ۱۲۰۰ درجه سانتیگراد می‌‎باشد.
*از آنجایی که کاشی‌های پرسلانی نسبت به کاشی‌های معمولی مستحکم‌تربوده و جذب آب کمتری دارند، این کاشی‌ها در ابعاد ۴۰×۴۰، ۳۰×۶۰، ۶۶×۳۳، ۶۰×۶۰، ۱۲۰×۶۰ تولید می‌شوند.

کاشی گرانیتی
کاشی گرانیتی شباهت بسیاری به کاشی پرسلانی دارد و مانند آن در دمایی حدود ۱۲۰۰ درجه سانتیگراد پخته می‌شود. این نوع کاشی قابلیت نصب در همه مکان‌ها را داشته و استحکام آن بیش از ۵۰۰ کیلوگرم بر سانتیمتر مربع می‌باشد. فرمول بدنه کاشی گرانیتی نیز مشابه کاشی پرسلانی بوده، با این تفاوت که نسبت به آن جذب آب کمتری دارد (حدود ۰/۱ درصد). هم چنین بر خلاف کاشی پرسلانی، فاقد پوشش لعاب است و جهت ایجاد سطحی براق و صیقلی، در مراحل آخر تولید پولیش می‌گردد.

کاربرد
کاشی‌های پرسلانی خود به دو دسته پولیش خورده و بدون پولیش تقسیم می‌شوند و کاربرد اصلی آن‌ها در فضاهای خارجی نظیر کف حیاط، پارکینگ و نمای ساختمان می‌باشد، چرا که به دلیل ویژگی‌های فنی خاص در فضاهایی که در معرض تردد زیاد یا آب و هوای متغیر (سرد و یخبندان) می‌باشند، کاملاً مقاوم است و همین طور جذب آب آن هم کمتر از سایر پوشش‌ها (دیوار و کف) می‌باشد.

نظرات

پست‌های معروف از این وبلاگ

تولید کاشی به روش خشک

کشور ایران با توجه به میزان مناطق کویری و بارندگی های سالانه جزو کشورهای خشک و کم آب محسوب می شود و با توجه به کمبود میزان بارندگی های سالانه میزان ذخایر آبی کشور هر سال کاهش میابد که در صورت ادامه این مشکل یکی از مهمترین چالشهای آینده تامین آب مصرفی مردم می باشد. یکی از بزرگترین صنایع مصرف کننده آب، صنعت سرامیک است و به طور متوسط جهت تولید هر متر مربع کاشی و سرامیک حدود ۱۵ لیتر آب لازم است که از این مقدار بسته به میزان وزن کاشی حدود ۱۳ لیتر آب از طریق اسپری بخار شده و خارج میگردد. اصولا در تمام کشورها نوع صنایع و روش تولید براساس شرایط اقلیمی آن کشور میباشد. برزیل به عنوان دومین تولیدکننده بزرگ کاشی و سرامیک جهان، نمونه موفقی در استفاده از این سیستم است که ۸۵ درصد از تولید هفتصد میلیون متر مربعی خود را با این روش تولید می کند. در کشور ایران نیز با توجه به مشکل کم ابی یک از بهترین روش های تولید کاشی و سرامیک استفاده از روش پودر خشک میباشد که لازم است بررسی و مطالعات ب...

استاد علی پنجه پور پدر کاشی کاری معرق

استاد علی پنجه‌پور اصفهانی در ۴ آذر ماه سال ۱۳۱۹ خورشیدی در محله پامنار اصفهان و به عنوان سومین فرزند از خانواده ای هنرمندپرور و از تبار هنرمندان برجسته ایران زمین چشم به جهان گشود. در دوران کودکی پدرش محمد جواد پنجه‌پور درگذشت. چند سالی پس از فوت پدر و در حالیکه سالهای آغازین تحصیلات خویش را آغاز نموده بود، به ناچار به همراه برادران خود راهی شهر تهران شد تا زندگی جدیدی را آغاز نماید. وی پس از حدود ۲۰ سال کسب تجربه و فعالیت در زمینه کاشی کاری و معماری ایرانی در محضر بزرگان نامی این عرصه که همگی از دودمان او بودند به زادگاه خویش بازگشت. در طول زندگی هنری این استاد برجسته ایرانی، اساتید فرهیخته‌ای چون استادعلی مختاری(آجری)، استاد حسین لرزاده، استاد محمد شعرباف، استاد عزیزالله مستغاثی، استاد اسماعیل زهره، استاد احمد ارچنگ، است...

قالب گیری تزریقی سرامیک ها (Ceramic Injection Molding)

برای شکل‌ دادن قطعات نسبتا کوچک در تعداد بالا با شکل پیچیده‌ و جداره‌های نازک که صرفه‌ جویی در پرداخت و ماشین‌ کاری اهمیت زیادی داشته باشد مورد استفاده قرار می‌ گیرد. در قالب گیری تزریقی سرامیک ها برای پودر های مدرن سرامیکی که خاصیت پلاستیسیته خوبی ندارند لازم است از مواد افزودنی که چسبندگی و روانی لازم را ایجاد نمایند استفاده نمود که از متداول‌ ترین آن ها می‌ توان به مواد ترموپلاستیک ، ترموست ، محلول‌ های آبی شامل مقادیر کم ماده آلی اشاره نمود.  برای اطلاعات بیشتر اینجا کلیک کنید. www.baaax.ir